Шлем за Мотоциклет – защо ще са ни нужни и как да изберем правилната

Едва ли има почитател на завишените високи скорости, който напълно да има необходимост от убеждаване от важността на качествените моторни каски. Почти всеки един запален моторист дори е направил каската в нещо значително повече от водеща мярка за сигурност. Освен точно редица предпазни мерки, като мото яке за мотор, каската е и аксесоар, съставна част от цялостната визия на моториста, както и допълнение към визията на самия мотор.

Едва ли има почитател на завишените високи скорости, който напълно да има необходимост от убеждаване от важността на качествените моторни каски. Почти всеки един запален моторист дори е направил каската в нещо значително повече от водеща мярка за сигурност. Освен точно това каската е и аксесоар, съставна част от цялостната визия на моториста, както и допълнение към визията на самия мотор.  Но в действителност макар нуждата от каски за мотор да прилична на доста от очевидна, често начинаещите фенове или по-самоуверените шофьори решават да ги пренебрегнат, защото ги откриват за много неудобни, страшно скъпи или ненужни.

Но парите в качествена каска е нещо, което може да запази живота на шофьора, да го спаси от травми и да му намали множество лоши изживявания от удар, лоши метеорологични условия и други подобни.Какво трябва да имате предвид малко преди избора на каска?Пазарът предоставят огромен вариант от различни модели и ценови класове каски за мотор. Причините, които вие е наложителна да вземате предвид за избор на каска, ще са здравина, марка, сертификат, комфорта, вид, разбира се, цена също въпреки, че не абсолютно винаги тя да е напълно сигурен критерий за качеството. Ще е нужно да сте взели размери на обиколката на главата си, точно преди да отидете в физически магазин за каски за мотор, въпреки че в крайна сметка ще трябва да изпробвате различни типове, за да решите кой е най-удобният за вас конкретно. Има три различни видове на главата: продълговата, средна и кръгла. Най-вероятно ще избирате моторна каска директно на място в оторизиран магазин, затова и да не можете да прецените каква форма каска за мотор ви е нужна, консултантите определено ще ви помогнат.Каква точно е правилната моторна каска?

Мото каската трябва да ви бъде комфортна, а това означава да не е нито твърде затегната, нито твърде отпусната. В перфектния случай тя залепва точно на главата ви и малко по малко ще я усетите като естествена неразделна част от тялото и екипировката. Добре е да вземете под внимание на факта, че каските за мотор се отпускат след малка употреба. След като се опитате да я премахнете, тя не е добре да излиза лесно, а когато клатите глава, каската не трябва да се движи. Ако по главата ви има протривания, червени белези или други драскотини след проба и малко носене, значи не сте избрали правилен модел. Желателно е каската ви да има много отвори, за да дишате.

Не трябва и да нарушава вашата видимост.Сертификат за качествоНесъмнено, повече от важен е сертификатът на моторните каски, тъй като той ви гарантира качество и безопасност. Стандартите за качеството са:  ● DOT (сертификат за съвсем малко ниво на качество в САЩ)

● ECE22.05 (сертификат за минимално ниво на качество в Европейският съюз)

● ACU GOLD (сертификат, че моторната каска е годна за състезания, който важи за Великобритания). Мото каските са доста повече от аксесоари. Те са нещо, което може да запази здравето и живота ви, ето защо не ги пренебрегвайте и не ги забравяйте вкъщи преди път – без значение реално дали планирате той да е дълъг, или кратък. В крайна сметка, най-важната част от пътуването е не само да стигнете до окончателната цел, но и след това да се върнете вкъщи.