Какво реално представляват камините с водни ризи?

fireplace

Камините с ризи от вода са по-лесни и по-удобни за използване в съпоставка с останалите уреди за отопление на дърва. Дефакто, те са по-елементарни за поддръжка от тези на газ, нефт или печките с електричество. Пелетните печки извършват работа с пелети от дървесина, които представляват компресиран материал от дърва, подобен на храна за зайци. Ако случайно разполагате с вкъщи камина, то бихте могли да обмислите идеята за закупуване на отделна водна риза за камината, с която да преминете към по-икономичния и екологично предпочитан метод за отопление с материал от дървесина. 

Типичната пелетна камина има специален механизъм, като пресмята какво точно количество пелети е нужно да са изгорени, според мащаба на стаята, която се топли. По-голяма част камини с пелети с водна риза разполагат с поне две възможности за настройване на топлината. Така също притежават индивидуална система за вентилация, пръскаща създадения топъл въздух. Камините с пелети с водна риза са изключително пестеливи и не зацапват с прахови отлагания и сажди въпросното помещение, в което са поставени. Всичко зависи от модела камина на пелети, която искате, те могат да натрупат между 10.000 до 60.000 BTU/час (английска единица за топлина). 

Пелетната камина с водна риза изгаря пелетите изключително ефективно и по време на процеса на изгаряне се появява минимално количество дим, ето защо не ви се налага да завързвате камината към системата за кумини. Изгорелите газове преминават в мъничка тръба в стената на открито. Пелетните камини са снабдени със специална тръбичка Клас L, изработена от стоамана, която не ръждясва от вътрешна страна, а отвън е подсигурена с алуминий или цинк. Пелетните камини могат да бъдат прикрепени към коминната система, но с по-малък размер от стандартния тръба, направена от стоамана, която не ръждясва. 

Камините с пелети на водна риза се пълнят много по-рядко в сравнение с останалите уреди за отопление, работещи с дърва. Презареждането с пелети варира от един път на ден до два пъти за седем дена в зависимост от модела камина на пелети и нуждите ви за отопление. За да заредите камината с пелети, ще е нужно само да ги изсипете в бункера на камината, а той най-често е с вместимост между 15 и 58 килограма пелети. Конкретната камина притежава специално устройство, наречено свредел, така се преместват пелетите от бункера към камерата в печката. 

Цената на камини на пелети с водна риза са в рамките от 700 до 3000лв. Влагането в камина на пелети ще ви помага много години. Камините за вграждане с водна риза спестяват място и създават чувство за комфорт на дома. 

Намерете цялата информация: термопомпи цена